info@naem.hu
2200 Monor Kossuth Lajos u. 181
+36/30-291-5125
Bútorkárpitozás
Home » Bútorkárpitozás
Bútorkárpitozás


Lomtalanításkor számtalan kanapét láthatunk árválkodni az utak szélén, amelyeknek ránézésre nincsen komolyabb bajuk. Sokszor hibájuk csak annyi, hogy huzatuk elhasználódott, esetleg helyrehozhatatlanul megsérült – vagy egyszerűen a bútor már nem illik egy-egy újratervezett, renovált lakás arculatához.


Ha szerkezetileg ép bútort készülünk kidobni, először mindig vegyük alaposan fontolóra, tényleg nem menthető-e meg a bútordarab? A felületi sérüléseket, az elhasználódott borítást ugyanis kárpitozás segítségével könnyedén orvosolhatjuk, egy új bútor árának töredékéért.


Mondani sem kell, ha egyszerűen lakberendezési megfontolások állnak a döntés mögött, még inkább érdemes hozzánk fordulni, hiszen teljesen jó állapotban lévő szerkezetű, kényelmes bútoroktól megszabadulni valóban dőreség.


A kárpitozás lehetőséget kínál arra, hogy régi vagy megunt bútorát teljességgel újjáteremtsük.  Előzetes elképzelései alapján készíthetjük el a teljesen egyedi új bútorát, amelynek új kárpitja már olyan lehet, amelyről mindig is álmodott. Ön választhatja ki a legtökéletesebb szín- és mintakombinációt, és persze az anyagot is, sok száz lehetőség közül.


A váz a kárpitozás során megerősítésre kerül, a rugókat, tömőanyagot is szükség szerint cseréljük, így a bútor nem csak olyan lesz, mintha új lenne – valóban teljességgel megújul. Mindezért pedig általában feleannyit sem kell fizetnünk, mintha új bútort szereztünk volna a régi helyett, nem is beszélve arról, mennyi fáradságot spórolhat meg az utánajárás, válogatás kihagyásával.


Egy bútor pályafutása általában akkor ér véget, mikor huzata helyrehozhatatlanul megsérül, vagy az idők során már annyira elhasználódik, hogy tulajdonosai inkább örökre búcsút vesznek tőle, mintsem hagynák, hogy tovább csúfítsa a lakást. Pedig ez nagy hiba – ha egyébként szükségünk lenne a bútordarabra, jóval egyszerűbben is megoldhatjuk a problémát.


A titok az, hogy nem pótolni, hanem felújítani kell a bútort. Ha megszabadulunk tőle, amikor tönkremegy a borítás, utána járhatjuk a boltokat, amíg találunk egy színében, méretében, mintázatában megfelelő, kényelmes darabot, amiért azután horribilis összegeket fizethetünk ki. Ha viszont felkeresnek minket, az új bútor árának töredékéért újjá varázsolja régi bútorát, így a lakásban sem kell elkezdeni legózni, hogy egy új darab beférjen, s nem kell újra hozzászokni sem.


A kárpitozás során, a bútoron található szöveteket eltávolítjuk, hiszen azok helyébe teljesen újak kerülnek majd. Még mielőtt azonban új öltözetet adnánk a bútornak, ha szükséges megerősítjük a faszerkezetet, kicseréli a rugókat, a tömést, így aztán az elkészült, felújításon átesett darab élettartama jóval kitolódik.


Ha mindezek a munkák elkészültek, akkor következik az új bútorszöveg behúzása. Az anyagot természetesen a megrendelő választja ki korábban – itt van igazán lehetőségünk arra, hogy olyan bútort készíthessünk megrendelőinknek, amilyenre igazán vágynak, hiszen az anyagok, színek, minták százai közül választhatja ki a tökéleteset. Ajánlott azt is komolyan fontolóra venni, hogy az adott anyag mennyire tisztítható és mennyire időtálló, hiszen nem sokat ér az egész felújítás, ha néhány év múlva kezdhetjük elölről az egészet egy tetszetősebb, de gyengébb minőségű anyag kiválasztása miatt.


Garnitúrák


Az ülőgarnitúrák a nappali igazi hangsúlyos, meghatározó darabja, amelyek az egész lakás megjelenésének kialakításában nagy szerepet játszanak. Otthoni szabadidőnk nagy részét valószínűleg ezeken ülve töltjük, ide tessékeljük vendégeinket, játszunk a gyerekekkel – fontos hát, hogy olyan garnitúra díszítse a lakást, amellyel teljesen elégedettek vagyunk, amelyet a magunkénak mondhatunk.


Éppen ezért nem könnyű feladat egy 3+2+1-es ülőgarnitúra bármelyik elemének pótlása, ha azok megsérülnek vagy elhasználódnak. Ebben az esetben a bútordaraboknak nem csak a lakáshoz és a többi bútorhoz kell passzolniuk, de egymáshoz is tökéletesen illeniük kell. Éppen ezért ha feltétlenül 3+2+1 ülőgarnitúrát akarunk nappalinkba, és mégis szerencsétlenül járunk, nem sok lehetőségünk marad.


Megtehetjük persze, hogy új szettet keresünk, ám ez mondani sem kell, rettentően drága mulatság. Ennél jóval olcsóbb és egyszerűbb, ha az adott darabot pótoljuk, vagy akár az egész garnitúrát kárpitoztatjuk. A kárpitozás az új bútordarab árának töredékébe kerül csak, és így megtarthatjuk magunknak megszokott bútorainkat.


Az anyag kiválasztása természetesen igen fontos kérdés – ha az egész garnitúrát újra akarjuk kárpitozni, akkor is több száz lehetőség közül választhatunk, de ha csak egyetlen darabot kellene felújítani, akkor is jó eséllyel találunk ugyanolyan vagy hasonló, a többi darabbal megfelelően harmonizáló anyagot, színt, mintázatot. Itt minden csak azon múlik, mennyire keressük kitartóan az ideális bútorszövetet. És bár ez a választási folyamat relatív sok időnket elveheti, még mindig jóval kevesebb időnkbe és energiánkba kerül, mint egy új garnitúra beszerzése.


 


Heverő


Miért kellene csak azért megszabadulnunk egy heverőtől, mert anyaga már nem az igazi? Nos, a válasz: nem kell. Megtarthatjuk régi, kényelmes, megszokott bútordarabunkat, melyet új élettel tölthetünk fel, teljesen átalakíthatjuk megjelenését, mindezt pedig egy új heverő áránál jóval kevesebbért. Ezt a lehetőséget nyújtja a kárpitozás.


Egy jó heverő igencsak hozzá tud nőni az ember szívéhez. Megszokja alakját, keménységét, jelenlétét a lakásban – érthető, hogy nem szívesen válunk meg ilyen darabtól. Néha szükségét érezzük ennek, mert esetleg kiégett a huzat vagy már teljesen felismerhetetlenre fakult a minta, és a lakás szégyenfoltja a bútor, ekkor sem kell azonban a végső megoldáshoz folyamodnunk.


A legjobban akkor járhatunk, ha kárpitozással „átöltöztetjük” a heverőt – megmarad a régi szerkezet, amelyet meg is erősítenek, és új, frissebb külsőt kap.


Régi heverőnket a kárpitozás által olcsón és egyszerűen újjáéleszthetjük, igazi éke lehet a lakásnak.


 


Franciaágy


Az ágy az egyik legtöbbet használt bútordarab a lakásban, egyben olyan, aminél nagyon-nagyon fontos, hogy ne csak szép és esztétikus legyen a megjelenése, de tökéletesen kényelmes is legyen. Éppen ezért ha az ágy rugózata elöregedik, vagy éppen a kárpitozás sérül meg, hasad fel, sokan egyből arra gondolnak, hogy újat vesznek a régi darab helyett.


Ennél azonban olcsóbb megoldást kínálunk. Számunkra franciaágy sem jelent gondot, sőt. Legyen szó akár belső-, akár külső megújításról, a kárpitozás egy olyan lehetőség, amely sokkal olcsóbban kínál alkalmat problémánk megoldására, mint akármelyik bútoráruház.

error: Védett Tartalom!
Scroll to Top